Attraksjoner Trondheim

attraksjoner-trondheim

Nidarosdommen

Nidarosdommen er kanskje Trondheims mest kjente attraksjoner og den mest kjente kirken i Norge. Den arkitektiske stilen er gotisk eller romaneque. Nidarosdommen ble reist direkte over gravstedet til Kong Olav som døde ved slaget ved Stiklestad i år 1030. Kirken har i lang tid vært brukt som kroningskirke, senest i 1906 da Hakakon VII ble kronet.

Munkholmen

Munkholmen er en liten øy rett utenfor Trondheim. I den senere tid har øyen blitt en populær plass for bading og soling. I tilegg har du mulighet for å se en gammel festning som tidligere ble brukt som statsfengsel. Munholmen er også nevnt i Snorre hvor den ble brukt som et rettersted. Forøvrig bygde tyskerne flere faste bunkere og luftvernsstillinger på Munkholmen under 2. verdenskrig.

Kristiansen festning

Denne flotte festningen ble reist i 1682 etter bybrannen. Festningen ble reist til forsvar av Trondheim og svenskene. Det hadde før 1682 vært mye snakk om å reise en slik festning, men det var bybrannen som var katalysator for reisningen. Tyskerne opprustet festningen i 1940 under 2. verdenskrig og installerte antiluftvern rundt den. i 1997 ble Kristiansen festning renovert.

Dora

Dora er to tyske u-båtbunkre fra 2. verdenskrig. Under krigene ble bunkrene brukt som base for tyske ubåter i Nordishavet mot konvoier som gikk til Sovjetunionen. Det ble bygget lignende bunkere over flere steder i Europa, blant annet Frankrike og også Bergen hvor anlegget heter Bruno. I dag blir bunkerene brukt til skipsverft og som musikksenter for rock.

Erkebispegården

Erkebisepgården i Trondheim er en steinbygning med en lang historie. Gården ble bygd som erkebiskopens hus på ca. midten av 1160 tallet. I den senere tid har gården fungert som magasiner for vedlikeholdsarbeidere ved Nidaros Domkirke og som oppbevaringssted for steinsamlinger fra middelalderen.

Lerkendal stadion

Lerkendal stadion er som kjent stadioen til Rosenborg fotballklubb. Stadioen ligger i utkanten av Trondheim sentrum i Lerkendal. Stadioen har en tilskuerkapasitet på ca. 22 000, men publikumsrekorden ble fastsatt i 1985 da Rosenborg var i semifinalen mot Lillestrøm og mer enn 28 000 tilskuere kom for å se kampen.