Trondheim fakta

trondheim-fakta

Trondheim er en kommune og by i Sør Trøndelag med 162 000 innbyggere. Byen befinner seg ved enden av Nidelva ved Trondheimsfjorden og grenser til Melhus og Selbu.

Historie

Mest sannsynlig ble Trondheim grunnlagt av Olav Tryggvason i år 997. Trondheim vokste i et raskt tempo i forhold til flere av de andre norske byene i denne perioden og var også hovedstad i perioden 1030 til 1217. Trondheim har en lang historie med bybranner og den mest kjente av alle var Hornemansbrannen på slutten av 1600-tallet. Etter denne brannen ble det bestemt at hus skulle bygges i mur og ikke i tre som resulterte i mindre branner.

Teknologihovedstad

Byen har en god posisjon som handelssentrum for midt-norge og står for mer enn 85% av importen og 65% av eksporten. NTNU er et internasjonal anerkjent universitet som skaper grunnlag for vitenskap, industri og næringsliv og som gjør byen til Norges teknologihovedstad.

Studentby

Hver sjette innbygger i Trondheim er student, noe som gjør at det faktiske folketallet er mye høyere enn det offisielle tallet på 162 000.

Kultur

Norges tredje største by har et rikt kulturliv med mange festivaler og begivenheter. I sommemånedene feirer byen Olavsfestdagene som trekker publikum fra hele Norge og også fra flere land i Europa.

Mange attraksjoner og museum

Det er vanskelig og kjede seg i denne byen som har mange kjente spennede museum og attraksjoner. Blant de museumene som er verdt et besøk er Trondheims Sjøfartsmuseum, Trondheim kunstmuseum, Trøndelag folkemuseum, Vitenskapsmuseet og det Jødiske museum. Blir du lei av dette kan byen også by på mange aktiviteter som fisking, ridning, svømming og trotting.